Karin Pantzar

Leg. Naprapat / Naturläkare

Jag är Leg Naprapat samt funktionsmedicinsk Naturläkare och har studerat i nästan 13 år sammanlagt.

Innan jag kom till Linköping 2010, hade jag en klinik i centrala Malmö. Numera jobbar jag mest i Helsingborg men är kvar i Linköping vissa dagar i månaden.

1991-96 bodde jag  i Chiang Mai, Thailand. Jag kom dit som dykinstruktör men jobbade istället som trekkingguide i bergen i 3,5 år. Jag varvade det med att lära mig traditionell thaimassage under några månader i ett tempel (Wat Suan Dowk). Detta grundade mitt stora intresse för människokroppen och hälsa och min nyfikenhet har inte slutat än.

Efter naprapatexamen har jag även jobbat som lärare i anatomi, fysiologi, sjukdomslära och triggerpunkter och idag är jag även lärare på Näringsmedicinska skolan i Stockholm. Där föreläser jag om vitaminer, mineraler samt detox för eleverna som ska bli näringsterapeuter efter 2 års studier. Jag sitter även med i Näringsmedicinska terapeutförbundet (www.nmtf.se) som utbildningsansvarig.

Jag undersöker ibland med diagnostiskt ultraljud innan behandling och om du har en idrottsskada eller förslitningsskada/överbelastning spelar ingen roll, alla är välkomna till mig. Jag behandlar alla typer av muskulära eller skelettala problem och har sett och behandlat det mesta. Jag ger gärna massage och stötvåg/triggerpunktsbehandling samt manipulation/ledjustering.

Inom näringsmedicin är det speciellt matsmältningssystemet och hjärnan som jag är specialiserad på, men jag hjälper alla med olika problem här också. Autism och adhd ligger mig extra varmt om hjärtat. Vanliga åkommor annars som man kan få hjälp med hos mig är tex: kronisk trötthet, sköldkörtelproblem, hormonstörningar, huvudvärk/migrän, IBS, hjärndimma och andra diagnoser, tex neurologiska störningar. Jag tar mig tid att lyssna och tar gärna blodprov om man vill eller gör annan mätning för att få veta vad som hänt.     Näring och vad du stoppar för ämnen i munnen är betydligt viktigare än du någonsin kan tro för din hälsa och spelar stor roll för de flesta sjukdomar. Det är inte bara brister som har betydelse utan även för mycket av något kan störa.

Jag håller gärna föreläsningar inom framförallt näringsmedicin, kost och hälsa, är du eller ditt företag intresserade så hör av er till mig.

Annars är mitt stora intresse resor, gärna långt iväg med äventyr, sevärdheter och historia. Extremsport kan vara kul, men även vanlig styrketräning eller att bara sitta i solen. Jag är lätt att roa och har alltför lätt till skratt. Man måste ta tillvara på livet.

Mail: funktionsmedicinskakliniken@gmail.com
Telefon: 0705-162988

Boka en behandling hos Karin Pantzar

Näringsterapeut 40 min

Näringsterapeut 60 min